×
اطلاعات بیشتر باشه، مرسی برای ارائه بهترین تجربه کاربری به شما، ما از کوکی ها استفاده میکنیم

gegli

ردپاي خاطره

زيبا و آموزنده

× اميدوارم از اين وبلاگ لذت ببريد
×

آدرس وبلاگ من

mehran61.goohardasht.com

آدرس صفحه گوهردشت من

goohardasht.com/radepa_tehran

?????? ???? ?????? ???? ???? ?????? ????? ??? ??? ????? ??????

مادر فیزیك ایران كیست؟ + عكس

 

آلینوش طریان زندگی خود را وقف بالابردن دانش فیزیك ایران كرد كه اكنون ثمره های آن در زیرشاخه های نانو، فیزیك نوین و ... نمود یافته است او به دلیل مشغله های علمی هرگز ازدواج نكرد و اكنون در خانه سالمندان زندگی می كند، چرا كه حتی خانه خود را برای ارتقا دانش ایرانی، سالهاست كه وقف كرده است.

آبان ماه، یادآور تولد نخستین زن استاد فیزیك ایران و بنیانگذار رصدخانه و تلسكوپ خورشیدی تاریخ نجوم ایران است. بانویی كه 30 سال از زندگی پربارش را به تربیت دانشجویانی پرداخت كه اكنون خود استادانی بزرگ در این عرصه هستند.  

 

http://www.ayandenews.com/UserUpload/Image/589511_orig.jpg

   
 
آلینوش طریان در 18 آبان سال 1299 هجری خورشیدی در خانواده ارمنی در تهران پا به عرصه گیتی نهاد.

وی تحصیلات پایه را در مدرسه ارامنه و دوره دبیرستان را در آموزشگاه انوشیروان دادگر زرتشتیان گذراند.سپس به گروه فیزیك دانشكده علوم دانشگاه تهران رفت و با درجه لیسانس فیزیك از آنجا فارغ التحصیل و به عنوان كارمند آزمایشگاه فیزیك دانشكده علوم استخدام و یكسال بعد به عنوان متصدی عملیات آزمایشگاهی در دانشكده علوم منصوب شد.

پس از مدتی با هزینه شخصی خود به بخش فیزیك اتمسفر دانشگاه پاریس رفت و در آنجا دانشنامه دكترای دولتی را از دانشگاه علوم پاریس در سال 1956 میلادی(1335 خورشیدی) دریافت و به دلیل خدمت به كشورش پیشنهاد كرسی استادی دانشگاه سوربن را رد كرد . به ایران بازگشت و با سمت دانشیار فیزیك رشته ترمودینامیك در گروه فیزیك مشغول به كار شد.

در سال 1338 هجری خورشیدی دولت فدرال آلمان غربی بورس مطالعه رصد خانه فیزیك خورشیدی را در اختیار دانشگاه تهران قرار داد و وی برای این بورس انتخاب شد و به مدت چهار ماه به آلمان رفت و بعد از انجام مطالعات به ایران بازگشت.

http://www.ayandenews.com/UserUpload/Image/589516_orig.jpg

در تاریخ 9 خرداد 1343 به مقام استادی ارتقاء یافت و بدین ترتیب عنوان نخستین فیزیكدان زن ایرانی را ،كه به مقام استادی رسید ،از آن خود كرد.

او در تاریخ 29 آبان سال 1345 به عنوان عضو كمیته ژئو فیزیك دانشگاه تهران انتخاب شد و سه سال بعد به ریاست گروه تحقیقات فیزیك خورشیدی موسسه ژئوفیزیك آن دانشگاه منصوب شد و در رصدخانه فیزیك خورشیدی كه خود در بنیانگذاری آن نقش عمده ای داشت، فعالیت های علمی را آغاز كرد. استاد به زبانهای فرانسه، انگلیسی و تركی مسلط است.

این بانوی ایرانی نخستین كسی بود كه در ایران درس فیزیك ستاره ها را تدریس كرد، او در سال 1358 تقاضای بازنشستگی كرد و با موافقت رئیس دانشگاه به افتخار بازنشستگی نائل آمد.

آلینوش طریان زندگی خود را وقف بالابردن دانش فیزیك ایران كرد كه اكنون ثمره های آن در زیرشاخه های نانو، فیزیك نوین و ... نمود یافته است او به دلیل مشغله های علمی هرگز ازدواج نكرد و اكنون در خانه سالمندان زندگی می كند، چرا كه حتی خانه خود را برای ارتقا دانش ایرانی، سالهاست كه وقف كرده است.

روز گذشته ( 18 آبان 1389 ) مراسم تجلیل از این بانوی بزرگوار ، همزمان با نودمین سالگرد تولد ایشان، با حضور فیزیكدانان به نام ایران و مسوولین در باشگاه آرارات برگزار شد.

گناهش ارمني بودنه؟

دريغ از پخش تلويزيون جمهوري اسلامييييي؟؟؟؟؟؟؟؟

 

شنبه 25 دی 1389 - 8:51:12 AM

ورود مرا به خاطر بسپار
عضویت در گوهردشت
رمز عبورم را فراموش کردم

آخرین مطالب


خانمها در سینمای ایران


یک تست روانشناسی + فقط در ایران!!


رابطه روز تولد و شخصیت شما


همه چیز درباره اختلالات قاعدگی


دلنوشته های حسین پناهی


سخن بزرگان درباره موفقیت


۲۱ نمونه ژست برای شروع عکاسی دونفری


هیچ می دانید آخرین زنگ دنیا کی می خورد؟!


چهل کار که دخترها نمیتونن انجام بدن


10 انسان پرورش یافته توسط حیوانات!


نمایش سایر مطالب قبلی

پیوند های وبلاگ

آمار وبلاگ

1579877 بازدید

323 بازدید امروز

431 بازدید دیروز

3104 بازدید یک هفته گذشته

Powered by Gegli Social Network (Gohardasht.com)

آخرين وبلاگهاي بروز شده

Rss Feed

Advertisements